מגשי אירוח חלביים מפנקים – לכל חגיגה ואירוע, בטעמים שישאירו טעם של עוד!

סלט יווני

סלט יווני קלאסיקה שתמיד עובדת
מצרכים

מצרכים

  • 5 עלי חסה
  • 1 מלפפון ירוק
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 5 עגבניות שרי
  • ½ בצל סגול
  • 100 גרם קוביות גבינה בולגרית – מכל סוג, לפי הטעם
  • 100 גרם זיתים שחורים – טבעות, קלמטה, לפי הטעם

 

רוטב דיז'ון:

  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • כף חרדל
  • ½ בצל מגורד
  • ½ כפית סוכר
  • ½ כפית מלח

 

נעצב? קדימה!

  • נשטוף היטב את כל הירקות ונייבש היטב.
  • נתחיל מחיתוך עלי החסה, שישמש כמצע לסלט.
  • את המלפפון נחתוך לחצי ירח, ונניח מעל החסה בפינה אחת.
  • את הפלפלים נחתוך לרצועות ונניח כל צבע בפינה אחרת.
  • את העגבניות שרי נחצה לחצי ונניח בפינה הרביעית.
  • את הבצל נחתוך לקוביות ונניח במרכז, מעל כל הירקות.
  • מסביב לבצל נפזר את קוביות הגבינה, ומעל הכל את הזיתים.

רוטב דיז'ון מושלם:

  • לשים את כל המצרכים בצנצנת לפני ההגשה לשקשק ולשפוך מעל הסלט.

טיפ: אפשר להכין כמות כפולה מהרוטב, נשמר במקרר עד שבוע.