
סלט יווני
סלט יווני קלאסיקה שתמיד עובדת
מצרכים
מצרכים
- 5 עלי חסה
- 1 מלפפון ירוק
- 1 פלפל אדום
- 1 פלפל צהוב
- 5 עגבניות שרי
- ½ בצל סגול
- 100 גרם קוביות גבינה בולגרית – מכל סוג, לפי הטעם
- 100 גרם זיתים שחורים – טבעות, קלמטה, לפי הטעם
רוטב דיז'ון:
- ¼ כוס שמן זית
- ¼ כוס שמן
- ¼ כוס מיץ לימון
- כף חרדל
- ½ בצל מגורד
- ½ כפית סוכר
- ½ כפית מלח
נעצב? קדימה!
- נשטוף היטב את כל הירקות ונייבש היטב.
- נתחיל מחיתוך עלי החסה, שישמש כמצע לסלט.
- את המלפפון נחתוך לחצי ירח, ונניח מעל החסה בפינה אחת.
- את הפלפלים נחתוך לרצועות ונניח כל צבע בפינה אחרת.
- את העגבניות שרי נחצה לחצי ונניח בפינה הרביעית.
- את הבצל נחתוך לקוביות ונניח במרכז, מעל כל הירקות.
- מסביב לבצל נפזר את קוביות הגבינה, ומעל הכל את הזיתים.
רוטב דיז'ון מושלם:
- לשים את כל המצרכים בצנצנת לפני ההגשה לשקשק ולשפוך מעל הסלט.
טיפ: אפשר להכין כמות כפולה מהרוטב, נשמר במקרר עד שבוע.