
סלט ירוק
סלט ירוק מרענן עם עשבי תיבול ופיצוחים
מצרכים
מצרכים
- 2 רצועות סלרי
- ½ חבילת פטרוזיליה
- ½ חבילת כוסברה
- חופן אגוזי פקאן
- חופן גפרורי שקדים
- חופן חמוציות
רוטב ויניגרייט הדרים:
- ¼ כוס שמן זית
- ¼ כוס שמן
- ¼ כוס מיץ לימון
- ¼ כוס חומץ
- ½ כוס מיץ תפוזים – עדיף סחוט טרי
- ¼ כוס סילאן
- גרידה מחצי לימון
- מלח
- נשטוף את כל הירוקים היטב ונניח לייבוש.
- את הסלרי נחתוך לטבעות דקות כמצע לסלט.
- הפטרוזיליה והכוסברה נקצוץ ביד לא דק מידי כדי שנוכל להרגיש את הירק בכל ביס.
- נחלק את החלק העליון לשליש ונסדר את גפרורי השקדים, אגוזי הפקאן והחמוציות על כל שליש בנפרד.
רוטב ויניגרייט הדרים מושלם:
- לשים את כל המצרכים בצנצנת לפני ההגשה לשקשק ולשפוך מעל הסלט.
טיפ: אפשר להכין כמות כפולה מהרוטב, נשמר במקרר עד שבוע.